Следвайте Гласове в Телеграм Десет лъжи преди 10 часа сутринта в събота

...
Следвайте Гласове в Телеграм Десет лъжи преди 10 часа сутринта в събота
Коментари Харесай

Георги Георгиев: 10 лъжи преди 10 часа сутринта-моноспектакъл от Борис Бонев

Следвайте " Гласове " в Телеграм

  " Десет неистини преди 10 часа сутринта в събота " - моноспектакъл от Борис Бонев по Българска национална телевизия през днешния ден в " Денят стартира. " Казват, че се лъже най-вече след лов и преди избори. Е, през днешния ден общинският консултант Бонев сподели, че се лъже добре когато и да е.

Ето ги лъжите и обстоятелствата:

Лъжа 1: Договорите за разчистване на града не съдържали наказания и нямали периоди. Затова София още е затънала в несъбрани клони. Обаче те двамата с Терзиев били глобили с рекордни наказания поради Онзи снеговалеж и непочистените клони. 

Факти: Как " глобихте рекордно " компаниите, в случай че няма наказания по договорите? Ако сте прав или няма наказания, тъй като договорите са калпави, или сте наложили наказания фиктивно - за пред медиите. Договорите за разчистване са на уеб страницата на общината, съдържат десетки страници с правила за надзор и отчетност, стига някой да желае да ги ползва. Виж Раздел X, чл.36 - 40. Освен това в Техническата спецификация, неразделна част от контракта, има раздел IV. КОНТРОЛ И САНКЦИИ. ОТЧЕТНОСТ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ (стр.63). Там написа, че за всяко несъблюдение могат да бъдат наложени наказания според Таблица 1 и Таблица 2 (стр.70 до 79). В таблицата е показан типа на неизпълнението, по кое време се постанова глоба, както и период за премахване на неизпълнението, след констатирането му от Възложителя. Всичко това го написа ето тук: 
https://platform.negometrix.com/PublicBuyerProfile/PublishedTenderInformation.aspx?isPublicProfile=false&tenderId=128488&tab=&page=1&searchParam=&sortParam=Id&sortDirection=False

Лъжа 2: Рекордни санкции по отношение на предходни години.

Факти: Кметът Фандъкова е налагала наказания от над половин милион, достигайки до над милион за зимен сезон. Справките са в общината. 

Лъжа 3: Г-н Борисов не бил подкрепил Терзиев на изборите. 

Факти: Васил Терзиев стана кмет с най-ниската поддръжка в демократичната ни история и с най-малка разлика пред съперника си - с 4 600 гласа преднина на втори тур. Социолозите са безапелационни, че поддръжката на част от симпатизантите на ГЕРБ е била решаваща за успеха на Терзиев на втория тур, а тя пристигна след апел на Борисов за гласоподаване за Терзиев. С сходно отказване на явни обстоятелства блокирахте съвета три месеца. И продължавате. 

Лъжа 4: За първи път били въвели " цивилен бюджет " с новия бюджет за 2024 година
Факти: Граждански бюджет София има от 2 години.  Въведе го персонално Фандъкова през 2021 година Пише го даже в уеб страницата на Спаси София с рекомендация да се усилят парите за тях. Доста неуместно стана, нали? https://spasisofia.org/plan/grazhdanski-byudzhet/

Лъжа 5:  " Аз не съм претендент за началник на СОС към този момент 2 месеца ". 

Факти: И сте претендент, и сте Лъжливото овчарче - съгласно изявления, които не отрекохте, а потвърдихте и през днешния ден, сте претендент за ротационен ръководител. Споразумението, подписано от вас и Терзиев, е обществено. Пише си го и в " 24 часа ".

Лъжа 6:  " Не ми е фантазията да бъда ръководител на общинския съвет ".

Факти: Ето фотография от това лято, на която откакто излязох от съвещанието замалко сте се настанил на стола на ръководителя - един не-мечтател за не-председател. И продължавате с опитите си до през днешния ден. 

Лъжа 7:  " Парите за нарастването на заплатите в превоза ще дойдат от нараснали доходи от продажби на карти и билети и по тази причина ги няма в бюджета ". После казахте " бюджетът може да си разреши нарастванията ". 

Факти: Не, няма по какъв начин да продадете карти и билети за 40 млн. лв. повече, това ще е растеж с 28% на пасажерите - в случай че към този момент през 2023 година бихме върховете за доходи от преди КОВИД, с помощта на новата система за електронно таксуване и въведеното от нас заплащане с банкови карти. Но в случай че не задължите жителите да се движат с градски превоз, заложеният растеж е неосъществим и ще фалирате превоза с такива измислици. Или просто ще увеличите цените на картите и билетите - това е единственият метод да намерите парите. Ако е по този начин, кажете го в този момент. 

Лъжа 8: За първи път кметът представял на политическите групи плана за бюджет. Досега ставало, но на мрачно при зам.-кмета по финанси Барбалов. 

Факти: Всяка година до момента кметът и/или зам.-кметът по финанси за представяли персонално и поотделно на всяка група плана за бюджет и то преди да го разгласят обществено. Признахте си, че сте го обсъждали с Барбалов " на мрачно " - попитах сътрудника Барбалов - кълне се, че нито е желал, нито е стоял на мрачно с Вас, господин Бонев

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР